За първи път гласуването за "Спортист на годината на България" ще става по електронен път. Участниците в анкетата ще дават своя вот по Интернет в сайта
www.athlete.nove.bg в периода 24.11.2008 г. - 07.12.2008 г.

Организаторите на престижните награди от Нове АД Холдинг са се погрижили не само да улеснят участниците и да съкратят времето за обработка на резултатите, но и да запазят представителността.

За целта вече са изпратени писма - покани към управляващите лица в 286 средства за масово осведомяване, които работят по темата "Спорт". В това число влизат електронни, печатни и интернет национални и регионални медии и информационни агенции.

Според регламента управляващите лица трябва да определят спортните журналисти от своята медия, които ще имат правото на глас в 51-то издание "Спортист на годината на България". Това става, като изпратят на организаторите техните имена, длъжност, персонален e-mail и телефон в оформен списък. Няма ограничение в
броя на спортните журналисти, които могат да участват от името на дадена медия.

Подадените координати ще бъдат въведени от администраторите на сайта в базата данни. На 24.11.2008 г. всеки записан за участие в анкетата ще получи на персоналния си e-mail, посочен в писъка, индивидуален линк с код, който да го разпознае като име и да го въведе в системата за гласуване. Вотът се дава
еднократно.

Класирането на 10-те спортисти като предпочитание остава непроменено, а именно: спортистът, вписан на първо място, получава 10 точки; този, който е на 2 място - 9 точки; на 3 място - 8 точки; на 4 място - 7 точки; на 5 място - 6 точки; на 6 място - 5 точки; на 7 място - 4 точки; на 8 място - 3 точки; на 9 място - 2 точки; и на 10 място - 1 точка.

Важна подробност е, че в анкетата "Спортист на годината на България" за 2008 г., могат да се посочват само отделни спортисти, а не цели отбори.

Крайният срок за гласуване, определен от организаторите е точно в 24.00 ч. на 07.12.2008 г. Златната десетка, по азбучен ред, ще бъде обявена на официална пресконференция на 10.12.2008 г.