Президентката на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се изказа изключително критично към предложението в проектокабинета на Пламен Орешарски  за бъдещ министър на младежта и спорта да бъде назначена филоложката Марияна Георгиева. Тя е абсолютно непозната сред спортните среди.

"Това е едно поредно безотговорно решение към спорта на България", заяви Раева пред gong.bg. "Аз не вярвам, че реално разбират докъде докараха страната ни във всяко отношение. Продължават да смятат, които и да са те - БСП, ДПС или ГЕРБ, че трябва да слагат някой си, който трябва да се подпомага. Никой не слага реални експерти. Това са едни безотговорни хора."

Раева изрази учудване, че от БСП не са предпочели бившия председател на държавната спортна агенция Весела Лечева, която е и успешен състезател по спортна стрелба.

"Не мога да разбера защо не предпочетоха Весела Лечева, която е техен кадър. Тя е един много добър специалист и администратор и би могла много добре да ръководи българския спорт", добави тя.

Раева реагира критично и към ибзора на  Петър Стойчев за министър в служебния кабинет. Тя влезе в конфликт с него още в момента на назначаването му.