Като огромен успех беше оценено провеждането на Световния Volvo мач плей шампионат от 16 до 19 май в Голф клуб "Тракийски скали" край Каварна от най-добрите голфъри в света.

Победителят Греъм Макдауъл вдигна трофея и получи чек за 800 хиляди евро от наградния фонд, който беше 3,4 млн евро. 33-годишният северноирландец, който в драматичния финал победи тайландеца Тонгчай Джайди и се изкачи до номер 7 в Световната ранглиста, сподели: "Беше невероятна седмица, прекарахме страхотно. Всички бяха толкова мили и гостоприемни. Искам специално да благодаря на всички от "Тракийски скали", на Българската голф асоциация и българското правителство. Може би си мислите, че го казвам само защото стоя тук с трофея в ръце, но можете да попитате всеки един от участниците и той ще ви каже колко е щастлив, че е дошъл в България Покрай този шампионат цял свят разбра колко красива е България.”

“Бих се върнал отново в България. Впечатлен съм и от “Тракийски скали”, но най-вече от гостоприемството ви. Вярвам, че допринесохме много за развитието на голфа у вас. Сега, когато българите видяха отблизо какво забавление ни носи голфът, смятам, че ще го приемат за още по-близък до себе си. Благодаря на “Волво”, че залага на такива интересни дестинации за голф. Първо с шампионата в Азия, а сега и с разкриването пред света на прекрасно място като България”, добави Макдауъл.

С тази си победа Макдауъл се изкачи с едно място напред до №х7 в световната ранглиста. Първи остава Тайгър Уудс пред сънародника на победителя Рори Макилрой.