Олимпийският шампион Гълъбин Боевски, който е общински съветник от листата на ГЕРБ, коментира пред „Топспорт" инцидента, при който синът му Пол се нарани с газов пистолет в класната си стая в 18 СОУ.

- Гълъбине, как преценяваш цялата ситуация около сина ти Пол за себе си?
- Като лична житейска драма.

- Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отправи призив към теб да си подадеш оставката като общински съветник. Какво ще правиш?
- Ще я подам до няколко часа. Само чакам да се видя с председателя на Общинския съвет, за да му я депозирам .

- Ясно ли е вече как е попаднал пистолетът в сина ти Пол?
- В момента тече разследване. Искам да се запозная с официалния доклад, защото той твърди едно, а май не е така и рискувам в момента да излъжа.

- Има ли настроение срещу Пол, защото сега ще трябва да се справяш и с училищните власти?
- И да има, има основание за това. Недопустимо е дете да носи пистолет в училище. Аз съм от хората, които търсят причината първо в себе си. В момента ми е доста трудно.

- Поуката от тази житейска ситуация за теб каква е?
- Трудно ми е да приема нещата. Смятах, че съм добър родител и контролирам добре децата си. Имам пълна информация къде е, с кой е. Постоянно се чувам с треньора му по футбол в Славия, когато е на тренировки - кога е тръгнал, къде и т.н. Чувам се с класната му. Оказва се, че цялото ми внимания към него не е било достатъчно. Не съм очаквал, че може да се стигне до подобен инцидент.

- Да те измъкна малко от тези мисли за Пол. В Италия в момента тече европейското първенство по вдигане на тежести. Следиш ли го?
- И националите са в някаква стегнация като при мен. Чух се с треньора Пламен Аспарухов, който ми каза, че състезателите са били много добре подготвени. Защо така се случва, не знам. Надявам се тези слаби резултати да ги накарат да се замислят за нещата, защото олимпийските игри наближават. Нямат много време. Иначе очаквам един-два медала с добър цвят от Олимпиадата.