"Евроспорт" показа нова идентичност, при която за първи път от създаването му през 80-те години премахна короната звезди в логото.

Вместо това придобитата от "Дискавъри" компания оставя само една голяма звезда, вплетена в буквата Е, а изцяло нов е и дизайнът на надписа.

При предишната промяна при предишния собственик TF1 звездите станаха сиви, но остана комбинацията от синьо, бяло и червено в надписа.

Новата идентичност на канала ще се отрази и на името му – "Евроспорт" ще се трансформира в "Евроспорт 1", за да се наблегне на отличителната разлика между двата канала. А единствената оцеляла звезда според ръководството е "принос към наследството" в последните 26 години.

Радикалното ребрандиране върви и с посланието "Запали страстта си" и съпътстващата кампания в социалните медии #споделимояталудост. С него "Евроспорт" се надява да насърчи феновете да споделят своите истории и нещата, които са готови да направят заради любовта си към своите любими атлети, отбори или спорт.

"Евроспорт" твърдо се позиционира като добре известно име що се отнася до живото предаване на спорт, а като част от семейството на "Дискавъри", нашият растеж вече е подсилен и каналът има още по-големи възможности да се свърже с феновете", коментира Питър Хътън, главен изпълнителен директор на паневропейския спортен канал.

"Днешното представяне на новата ни бранд идентичност е още един голям скок напред, за да направим "Евроспорт" предпочитан канал за феновете на спорта, където и да се намират по света. Новият слоган "Запали страстта си", който е изцяло фокусиран върху зрителите, говори сам по себе си и за изминалата година на трансформации за "Евроспорт", добави той.

Хътън, който пое преди осем месеца управлението на създадената през 1989 г. във Франция компания, акцентира върху промяната и в излъчваните събития. През миналата година "Евроспорт" придоби правата за олимпийските игри за Европа след 2018 г.

"Осигурили сме ексклузивни права за спортните фенове във всеки един от пазарите ни. Това ни позволява да споделяме съдържание на живо, което не бива да бъде пропускано - четирите тенис турнира от Големия шлем, всички големи футболни първенства на Европа, най-големите състезания по мотоциклетизъм, всички големи надпревари по колоездене и, разбира се, ще бъдем европейският дом на олимпийските игри от 2018 до 2024 г.", каза още той.