Собственикът на клуба по вдигане на тежести Черно море (Бургас) Ивайло
Дражев обвини новия шеф на щангите Антон Коджабашев, че не е отчел изразходването на 7 млн. лева държавни пари по време на предишното си ръководство.

"Когато Коджабашев беше президент на БФВТ, а Васил Иванов-Лучано - спортен министър, какво стана? След избирането на Андон Николов за президент се оказа, че от федерацията са изчезнали документи за разходването на 7 милиона лева държавни пари! Къде са парите? - пита Дражев. - Обновиха залата в Дианабад с отчетени 1,6 милиона лева. Най-проста проверка ще докаже, че ремонтът реално струва три пъти по-евтино. Какво прави Лучано в избрания в петък УС на БФВТ? Нали искаше да си изчисти името?"

Дражев очаква част от клубовете да бъдат заплашени и техни представители да не дойдат на редовното Общо събрание на федерацията на 29 юни, за да няма кворум. Според него опозицията на президента на федерацията Андон Николов е действала със заплахи и преди предизвиканата от нея извънредната сбирка на 15 юни, когато бе избрано ново ръководство начело с бившия президент Антон Коджабашев.

"Ясно е, че Коджабашев има сериозен гръб, след като още в понеделник решенията на нелегитимното според мен извънредно Общо събрание бяха вписани в регистъра на фирмен отдел към Софийски градски съд - това е световен рекорд!", коментира Дражев.