Само 60 км остават на екипажа на Приста Ойл Рали Тим Крум Дончев и Стойко Вълчев (Пежо 207 S2000), за да спечелят третата си поредна победа в първенството за 2008 г. След като първо спечелиха рали България, победиха в шуменското Стари столици, сега Дончев/Вълчев са на път да вземат и рали Сливен.

Екипажът за последно е печелил същото рали през 2005 г. Преди това двамата са първенци в Сливенския Балкан и през 2002 г.

От началото на днешния ден Дончев/Вълчев взеха три отсечки - Абланово (17.14 км), Кантона (11.20) и Ичера (18 км), в скоростния етап Кипилово (11.97) завършиха трети. Тази отсечка бе спечелена от екипажа на М-Тел Рали Тим Ясен Попов/Никола
Попов (Мицубиши Лансър Ево 9).

"Много камъни и фракция ни караха да пилотираме разумно и с намалено темпо - заяви Крум Дончев по време на сервизния парк днес. - За нас е важно да поддържаме дистанцията с Димитър Илиев и да завършим като победители."

Прогнозата от вчера, че в неделя екипажите няма да предприемат атаки на челните места се оказа напълно точна. Както изглежда и Димитър Илиев/Янаки Янакиев (ИРТ, Мицубиши Лансър Ево 9), и Тодор Славов/Христо Христов (Рено Рейсинг Тим, Рено
Клио S1600) са напълно доволни от позициите си, а и разликите между всеки един от тях са такива, че практически в осем скоростни етапа и 116 км те не биха могли да бъдат стопени.

След четвъртия за деня скоростен етап Дончев увеличи преднината си пред Илиев на 2:15 мин и на 3:15 мин пред Славов. В клас А6 начело продължава да бъдат Румен Дунев/Христо Христов. Според пилотът екипажа кара за завършване и за точки в
класирането на класа, а не за генералното подреждане.

"Когато си с две резервни гуми едва ли има вариант за атака на тези пред теб", обяснява Румен Дунев.

След вчерашното отпадане на екипажа на ТМ Моторспорт Турал Метков/Васко Христов (Пежо 206 RC, счупена скоростна кутия), днес в клас N3 първото място за екипажа на Иван Ганчев/Кирил Попов (GP Рали Тим, Рено Клио Спорт) е равнозначно на шампионската титла в класа за 2008 г. На практика Ганчев водеше през цялото време, а върналият се на терена след година отсъствие пилот на BG Рали Тим Георги Белчев (Рено Клио Спорт) е особено доволен и от представянето си (втори в класа, 8-и в генералното класиране) и от подготовката на автомобила.