С множество спортни демонстрации и атрактивна програма за четвърта поредна година ще бъде официално открит Европейският ден на спорта в училище. Събитието е от 10:00 часа в двора на НСУ "София", а на него ще присъстват редица настоящи шампиони от различни спортни дисциплини, които със своя личен пример ще мотивират младежите да се раздвижат. Волейболната легенда и бивш национал Евгени Иванов - Пушката отново подкрепи инициативата, а утре ще раздвижи учениците с кратка физзарядка.

Европейска седмица на спорта #BeActive в Панагюрище

Европейска седмица на спорта #BeActive в Панагюрище

Деца от града проведоха часове по физическо възпитание с професионални треньори

Празникът на физическата активност обединява училищата в каузата за насърчаване на физическата активност сред децата. През изминалите три години участие в инициативата са взели над 200 000 ученици, като само през 2017г. посланието на кампанията достигна до над 130 000 души.

Патрон на инициативата през 2018г. е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Еврокомисар Тибор Наврачич също заяви своята подкрепа и отправи покана за активно включване на българските училища в голямата Европейска кампания за увеличаване на физическата активност при децата в училище.