От началото на новия спортен сезон, Димитър Тодоранов, многократен европейски, балкански и републикански шампион по карате и кикбокс, зае поста на национален селекционер.

Под ръководството му нашите каратеки се представиха доста достойно на балканското първенство, като спечелиха 8 златни, 6 сребърни и 9 бронзови медала, където взеха участие над 600 участника от 9 балкански страни.

"На първо място, ще върна статута на институцията национален треньор, а не просто селекционер  по карате, а именно да върна уважението на всички към този пост, като вдигна морала и дисциплината в националния отбор за да докажем, че в основата на каратето стоят източните бойни устои", сподели Димитър Тодоранов относно своите виждания за развитие на отбора.

Не на последно място ще се насочи фокуса към клубовете, а именно ще се подпомага намирането, развиването и задържането на младите таланти в каратето, и ще се предприеме програма за връщане на дисциплината в спортните училища и като цяло в училищата и университетите.