Световните шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки са разпеределни за участие в два турнира от сериите Гран при.

Златните медалисти в танцовите двойки започват на "Скейт Америка", което е от 26 октомври в Хартфорд, Кънектикът. Вторият турнир е в Париж от 16 до 19 ноември.

"Искахме да участваме в състезанията в Китай и Япония, но от Международната федерация по кънки спортове (ИСУ) решиха да ни изпратят на тези два турнира - каза пред Топспорт.бг Албена. - Лошото е, че "Скейт Америка" е първата проява от Гран при за сезона и не знаем дали ще имаме достатъчно време да се подготвим на ниво. Сезонът се очертава като много силен, защото двойките, които участваха на Световното първенство в Калагари остават. Дори се заговори, че Навка и Костомаров могат да продължат, защото от руската федерация им е предложила доста пари".


Албена и Максим обявиха решението си да останат на леда още един сезон на 21 юни. Тази седмица те заминават за Съединени щати, за да започнат подготовката си при своите треньори Наталия Линичук и Генади Карпоносов.


До дни на пазара ще се появи книгата за световните шампиони "Албена и Максим - любов е алхимията на успеха".