За седми път в кариерата си световните шампиони по фигурно пързаляне при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки бяха избрани за спортисти номер едно на месеца в традиционната анкета на спортните журналисти.

Те получиха значката "Златна България". От гласувалите за месец март общо 29 редакции, всичките дадоха гласа си за Денкова и Стависки.

Досега танцовата ни двойка е била номер едно в тази анкета през март 2002 година, февруари, март и декември 2003, март и ноември 2004 и март 2006 година.

Рекордьорка в тази анкета е двукратната олимпийски шампионак по спортна стрелба Мария Гроздева, която е избирана за номер едно на месеца осем пъти.

"Ние сме подарили такива значки на Евгения Кърнолска, както и на бившите ни треньори Грошков и Петухов. Това е един красив спомен", каза Албена Денкова.  

Максим Стависки пък все още не е излекувал травмата на ръката си. 

"Имам скъсана връзка и повредена капсула. Днес ми сложиха поредната инжекция. Радостното е, че нямам фрактура. Още една седмица ще нося шина", каза фигуристът.

Наставниците на танцовата ни двойка Наталия Линичук и Генади Карпоносов пък бяха определени за треньори номер едно на месеца.