Капитанът на руския национален отбор Игор Денисов направи шокиращ трансфер и премина от Зенит (Санкт Петербург) в Анжи, макар че и двата клуба все още не оповестяват сделката публично. В същото време всички руски медии съобщават, че Денисов вече е в Австрия, където ще премине медицински тестове и след това ще се присъедини към новия си отбор Анжи.

Мениджърът на играча- Павел Андреев, не отрече подобно развитие на събитията около най-добрия руски национал. По информация пак в медиите, Денисов ще получава по 5,5 милиона евро на година, като в това число влизат заплата и бонуси. Самият футболист пък е изявил желание да премине в Дагестан заради треньора Гус Хидинк, с който са в отлични отношения от времето, когато холандецът беше национален селекционер.

И за Зенит сделката е добре дошла, след като още миналата есен Денисов и ръководството на клуба влязоха в открита война, най-вече заради протест от страна на играча за размера на възнагражденията на чужденците. Халфът е юноша на клуба, а от 2001-а година играе за мъжкия състав.