Черна гора спечели титлата на Европейското първенство по хандбал за жени след драматична победа на финала след две продължения над защитаващия титлата си Норвегия с 34:31 (12:11, 24:24, 28:28). Така възпитаничките на Драган Аджич взеха сладък реванш за загубата от скандинавките в мача за трофея на Олимпийските игри в Лондон през август.

Норвежките на два пъти се измъкнаха от поражението с късни голове в края на второто полувреме и на първото продължение, но в крайна сметка не успяха да стигнат по пета поредна европейска титла. След изключително оспорван и равностоен мач Милена Кнежевич вкара за 24:23 само 38 секунди преди края, но Ида Алстад изравни 9 секунди преди сирената. 

Черна гора започна силно в продължението и вкара три безответни гола. Тимът запази аванса си до 28:25, но в последните три минути Норвегия също вкара три безответни попадения включително и за 28:28 отново чрез Алстад 16 секунди преди края. Равенството са запази до 31:31, но в последните две минути Хайди Локе извърши нарушение при стрелба и беше отстранена до края на мача, а със състезателка повече черногорки вкараха още три попадения, за да триумфират едва при второто си участие на Европейско първенство.

Най-резултатна за победителките беше Кнежевич с 10 гола, а голямата звезда на тима Катарина Булатович (на снимката) добави 8, включителнои два поредни за 33:31. За Норвегия най-добра беше Алстад с 11 попадения.