Отново Бургас и Яхтклуб "Черноморец Бургас" са домакини на Държавното първенство в най-масовия ветроходен клас в България - "Оптимист". Състезанието се провежда с изключителното съдействие на Община "Бургас" и Пристанище "Бургас" ЕАД и организатора на проявата Българска Федерация Ветроходство.

Български победи в Европейската купа по ветроходство клас Лазер

Български победи в Европейската купа по ветроходство клас Лазер

Трите дни предложиха разнообразни метеорологични условия

Бургаското море ще бъде изпълнено с бели платна от 22 август до 25 август 2019 г. Състезателното разстояние ще бъде по утвърдения вече световен стандарт за клас "Оптимист" - дистанция IODA и ще бъде разположено в Бургаския залив - пред Мостика и плажа на града.

Очакват се състезатели от всички клубове в страната, развиващи детско ветроходство. В първия ден ще бъде проведено и отборното съревнование - Тийм рейсинг Оптимист.

Съдийският екип е съставен от представители на всички ветроходни центрове. Главен съдия е Никола Александров - РВСК София, жури на вода - Валентин Николов- РВСК Бургас, Пламен Георгиев- РВСК Варна, Владимир Геров- РВСК София.

Домакините от Яхтклуб "Черноморец Бургас" са подготвили приятни изненади за състезатели и зрители, а проявата ще може да се наблюдава от мостика и бургаския плаж.