След като беше обявен за европейски град на спорта за 2015 година, Бургас влиза в новата година и с ново спортно бижу. "Звездичка Арена" се намира в двора на СОУ "Константин Преславски" в комплекс "Славейков". Неговото изграждане продължи малко повече от половин година, съобщи burgas24.bg.

Спортният център отговаря на всички изисквания за подготовка на деца и провеждането на официални турнири за футбол 7 и футбол 9. В него ще могат да тренират повече от 1 300 деца от школата на "Звездичка". Футболното игрище е с размери 60/40 метра.

Може да се разделя на три части, което ще позволява на повече отбори да водят двустранна игра. Покритието на терена е последно поколение изкуствена настилка. Спортният център разполага още с две съблекални, треньорска стая и зала за теория.

За изграждането му са вложени над 400 000 лева, осигурени от приятели на клуба и спонсори. В бъдеще на "Звездичка Арена" ще се провеждат и състезания от спортния календар на Община Бургас. Възпитаниците на СОУ "Константин Преславски" ще могат да ползват базата за провеждане на часовете по физическо.