Румънецът Драгуш Дору Станица се завръща начело на бразилския национален отбор по вдигане на тежести и ще го готви за олимпиадата в Рио де Жанейро, твърди изданието Ahe!. Това било окончателното решение на президента на федерацията Енрике Монтейро.

Станица бе уволнен след изключително слабите резултати на игрите в Лондон. Тогава се роди и идеята да бъде използван Гълъбин Боевски за наставник, докато излежава присъдата си за трафик на наркотици в Сао Паулу. Започнаха и совалки с международната федерация, както "24 часа" писа.

"Чух за това, но няма как да бъде назначен човек, който няма никакъв треньорски опит. В крайна сметка аз никога не съм бил уволняван от поста. Просто устно ме бяха уведомили за решението", твърди румънецът.

Бразилия спешно търси треньори в спортовете, където няма никаква традиция, но трябва да участва на олимпиадата през 2016 година. Борбата искаше да привлече Симеон Щерев. Бившият наставник на националите ни обаче не искаше да е далеч от семейството си и вероятно ще приеме офертата на Албания, която е в близост до България.