Министър-председателят на България Бойко Борисов прие днес на разговор в Министерски съвет президента на английската Висша лига сър Дейвид Ричардс, министъра на спорта Свилен Нейков и президента на Българската професионална футболна лига Валентин Михов.

По време на срещата беше взето решение треньорите на детско-юношеските отбори (9-12 год.) в България да бъдат изпращани на обучение в Англия. Целта е хората, които се занимават с подготовката и възпитанието на децата в тази възраст, да придобият освен треньорски опит, също и качества на мениджъри и психолози. Обучението ще бъде на базата на двустранно сътрудничество.

Министърът на спорта Свилен Нейков изрази готовност да използва опита на английската Висша лига при работата с фенове. На срещата бяха обсъдени още възможностите за инвестиции в строителството, поддръжката и мениджмънта на спортни бази в България като за пример бяха посочени тези в НСА, Пловдив, Коньовица и Септември. Бяха разгледани и вариантите за преференции за хората, които инвестират в спорта.