Най-титулуваният боксьор в представителния отбор Борис Георгиев е една от надеждите ни за европейско злато пред родна публика в Пловдив. Олимпийският медалист от Атина'04 (бронз) не допусна изненада в най-натоварената категория - до 64 кг и победи италианеца Кармине Сирило. Борето афишира, че целта е титлата, след като на два пъти я докосна (втори е в Тампере'00 и Перм'02), но следващото сериозно изпитание е азерът Емил Махарамов в сряда.


- Боре, коментарът ти за първия мач.
- Нямаше смисъл да давам всичко от себе си, след като видях, че срещата тръгна успешно. За титлата са нужни пет победи. Трябва да се пестя за по-тежките битки.


- Оправи ли се контузената ти ръка от турнира "Странджа"?
- Счупих я на олимпиадата в Атина. Оттогава все не мога да се възстановя напълно, но поне сега не усещам болка. Дано да е така до края на турнира.

- Колко медала ще спечели България?
- Вярвам, че ще спечелим доста отличия. Всички сме много тренирани. В оптимална форма сме, но момчетата не се чувстват много добре.


- Проблемите от разправиите около ръководството на федерацията ли са?
- Не вярвам. Притеснението може да е от домакинството. Работата ни е да тренираме здраво и да защитаваме цветовете на България. Затова е необходимо спокойствие преди отговорните състезания. Шефовете ще се оправят.


- Най-сериозните ти съперници?
- Всичките са корави. Няма да подценя нито един.