Антоанета Бонева ще има едва няколко дни почивка преди началото на подготовката за европейското първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие в Марибор през юли. Състезателката от Търговище се намира в отлична форма и от началото на годината неизменно е сред призьорките. За последно Бонева се отличи на Европейските игри в Баку, където завоюва сребърен медал на 25 метра пистолет.

"Антоанета има време за почивка до края на тази седмица. След това започваме подготовка за европейското първенство, което стартира на 19-и юли в Марибор. Да се надяваме, че четири дни ще й бъдат достатъчни за възстановяване. Тази година от януари не сме спирали, но за радост нещата се получават", каза личният й треньор Христо Маринов.

Бонева сподели впечатления за стрелбището в Баку, което по думите й е по-добро от това за Олимпиадата в Лондон през 2012 година. "Като атмосфера Европейските игри в Баку по нищо не отстъпваха на Олимпиадата в Лондон 2012. Стрелбището в Баку дори ми хареса повече от това в Лондон. За мен ще остане приятен спомен и оставам с добри чувства от Баку", каза Бонева. "Големите ми успехи дойдоха след като станах майка, така е. Майчинството не само не ми пречи, а напротив - много ми помага. Вече има за кой да постигам успехи и наградата е двойно по-голяма", каза още Антоанета Бонева.