Уникален финал видяхме на Световното първенство по лека атлетика. В Дегу, в последната възможна дисциплина, се получи и най-голямото шоу за публиката.

В щафетата на 4 по 100 метра Ямайка очаквано триумфира. Уникалният Юсеин Болт, който тичаше последен за отбора си, успя да завърши с нов световен рекорд - 37,04 секунди!

Неприятната изненада бе падането на Патън от щафетата на САЩ. По този начин американците се провалиха в опита си поне да стигнат до среброто. То отиде в спринтьорите на Франция.

Щафетата на Франция бе в състав Теди Тинмар, Кристоф Льометр, Яник Лесур, Джими Вико и завърши с време 38,20 секунди - най-добро постижение за "петлите" за сезона. С бронза се окичиха атлетите на Сейнт Китс и Невис (Джейсън Роджърс, Ким Колинс, Антоан Адамс, Брайджеш Лорънс). Те дадоха време 38,49 сек.

За Болт това е втори златен медал в Дегу, след като той триумфира и на 200 метра. Както е известно, световният рекордьор на 100 и 200 м се провали в късия спринт, след като направи фаулстарт и бе дисквалифициран.