Националните олимпийски комитети на България и Китай подписаха договор за сътрудничествоо. Споразумението стана факт тази сутрин в една от залите на „Уолдорф Хилтън Хотел” в Лондон. Договорът бе подписан от Стефка Костадинова, председател на БОК и от президента на НОК на Китай Лиу Пен.

С влизането му в сила се създават много по-големи възможности за обмен на спортисти, треньори и научни кадри между двете страни.

По време на церемонията Костадинова изрази задоволството си от факта, че БОК подписва споразумение с една от най-могъщите спортни нации на планетата.

От своя страна г-н Пен заяви, че днешният ден е важен за китайското олимпийско семейство и че тяхната страна държи изключително много на добрите взаимоотношения между двете държави. Той не пропусна да изтъкне отличните спомени, които има от България и специално от изявите на Костадинова в сектора за скок на височина.  
Двете страни си размениха подаръци.

От името на БОК Стефка Костадинова връчи на г-н Пен „Златна значка на БОК”, а китайците дариха миниатюрен порцеланов чайник с изобразени бягащи атлети.