Българката Линда Зечири си осигури участие в полуфиналите на Европейското първенство по бадминтон, което се провежда в шведския град Карлскруна. Петя Неделчева обаче не успя да достигне до същата фаза, след като бе спряна от китайка с холандски паспорт.

Поставената под №7 Зечири стигна до големия успех, побеждавайки чехкинята Кристина Ганхолт с 21-18, 21-18. За място на финала тя ще спори с поставената под №1 Тине Баун от Дания, седма в световната ранглиста. Тя успя много трудно да надвие Каролина Марин от Испания с 21-7, 11-21, 21-18.

Петя Неделчева се изправи за 10-и път срещу азиатката Яо Цзе и падна за седми път от нея. Двубоят започна добре за първата ни ракета, която в началото доминираше и взе първия гейм с 21:18. Ситуацията се промени във втората част, когато Цзе пое инициативата и водеше през повечето време. Неделчева намери сили да обърне резултата от 14:17 до 19:17 в своя полза, но в крайна сметка загуби с 20:22.

В решителния трети гейм картината беше същата и китайката владееше положението, за да триумфира с 21:14. Така Петя Неделчева не успя да подобри най-доброто си постижение /1/4-финал/ на първенство на Стария континент, докато Зечири остава в борбата за златния медал.