И тази година България се представи блестящо на подиума на най-престижното състезание по футбол на маса /джаги/ през годината - Световното първенство във Франция, където българските състезателки Екатерина Атанасова и Александра Новкова станаха трети в категорията "жени двойки".

Състезанието се проведе във френския град Нант, където сили премериха националните шампиони на всички 62 страни, членки на Международната федерация по футбол на маса (ITSF - www.table-soccer.org). Състезанието се предава на живо по Евроспорт 2 и редица френски национални телевизии.

В категорията по единици Екатерина Атанасова завърши 9-та след оспорвана игра срещу австрийката носителка на шампионската титла Верена Роер. Александра Новкова се класира 17-та, след като бе елиминирана от шампионката на Холандия - Метилде Вайрес. В квалификациите нашите момичета заеха първите две места и учудиха треньорите на всички западни отбори.

Въпреки тежкия жребий в категорията "двойки", представителките ни успяха да станат 8-ми в квалификациите. След като се класираха за елиминационния кръг, те пребориха отборите на Италия, Франция и Австрия. Така се класираха за полуфинал и отпаднаха в изключително равностойна игра от миналогодишните шампионки - полякините Агата Цвиякала и Агнешка Рутовска.

Българките играха на маса "Леонхарт", която бе непозната за тях и въпреки това успяха да се преборят и да завоюват бронз за трети път. Третото място е не само престиж за България, но и заслужен успех за нашите състезателки! Така България е вече не само известна, но и затвърждава добрите си класирания на световния подиум във футбола на маса.