България е с големи шансове да получи домакинство на Европейското първенство по борба през 2007 година, бе отчетено на конференцията на Европейската федерация по борба (СЕЛА) в новия дворец на борбата в Москва.

Кандидатурата на Скопие отпадна и за домакинство ще се борят Варна и Будапеща.

"На този етап имаме по-големи шансове от унгарците. Такова е становището на СЕЛА", оповести президентът на европейската федерация по борба Цено Ценов.

Изборът ще бъде направен през юни от изпълнителното бюро на ФИЛА след доклад на СЕЛА.

За домакин на шампионата на Стария континент през 2008 година бе определен финландският град Тампере.

Делегатите на конференцията се обявиха за все по-бързото навлизане и активно използване на Интернет при отразяване на проявите на борбата. Така всички организатори на турнири и първенства се задължават да поместват резултатите в Интернет не по-късно от 2 часа от края на състезанието.

Бе обсъдено още провеждането на турнира за европейските клубни шампиони със смесени отбори - свободен и класически стил и женска борба. Отчетено бе, че най-удачното време за това състезание е между европейското и световното първенство - от средата на май до средата на август.

Евентуалният нов формат ще бъде изпробван през следващата година.

В същото време стана ясно, че в новооткрития дворец на борбата в Москва ще има и музей на борбата, в който редом до най-големите руски борци се намират портретите и на звездите на световната борба като олимпийския, седемкратен световен и седемкратен европейски шампион Валентин Йорданов, двукратните олимпийски първенци Петър Киров и Боян Радев и други.