Янислав Герчев стана шампион в категория до 60 кг. на провеждащата се в столичната зала „Арена Армеец" Европейска открита купа по джудо. Само 36 секунди бяха нужни на нашето момче да надвие с „ипон" представителя на Израел- Артиом Аршански във финалната среща. Над 2000 души аплодираха убедителната победа на Герчев.

„Много съм радостен след този успех. Щастлив съм, че успях да спечеля златен медал и на родна земя, след като през миналата година станах шампион на турнир от същата верига в Румъния. Въпреки, че контузията ми все още не е отшумяла се справих добре и се надявам да повторя успеха си и на турнира  „Гран при" в Париж, който ми предстои през следващата седмица". Това заяви веднага след победата развълнуваният шампион.

Това не беше единственият медал, който България успя да спечели днес. В категория до 48 кг. при жените Борислава Дамянова се окичи със среброто  след като на финала отстъпи на Дистрия Краснички. Дамянова обаче трябва да се гордее с представянето си след като спечели три тежки мача по-рано през деня.

В утрешния ден предстоят схватки в още седем категории, като България ще бъде представяна от Даниел Дичев и Мирослав Дебрелиев в кат. до 100 кг. и Мартин Маринков при най-тежките в кат. над 100 кг.