България завоюва 19 медала в първото издание на международния турнир по фехтовка Купа "София".

Златни медали донесоха Симона Димова (Академик), Йоана Карова (София), София Цонева (Волов), Николай Димитров (Варна), и Калоян Йорданов (София), а сребърни взеха Калина Стойкова (Ескалибур), Неда Петкова (Младост), Сара Младенова (Варна), Калоян Тосков (Пазарджик) и Георги Младенов (Варна). С два медала - златен на рапира кадети и сребърен при младежите - си тръгна Дино Рива от Швейцария, чийто треньор е българинът Янаки Алтънов.

Домакин на състезанията беше многофункционалната зала на НСА, която прие близо 300 състезатели на рапира и шпага от България, Румъния, Турция, Гърция, Швейцария. Турнирът се проведе на рапира до 12, 14, 17, 20 г. и шпага до 12, 14 г., като състезанието на рапира до 17 и 20 г. бе кръг от Купата на България от календара на Българската федерация по фехтовка, съорганизатор на проявата.

Четири рапирни клуба - Олимпик, Ескалибур, Шумен, Авитохол- обединиха усилия в създаването на това събитие с цел да се даде възможност на повече деца от България да участват в международен форум и да премерят сили с фехтувачи от различни страни.

Желанието на организаторите е турнирът да стане традиционен и този на рапира до 14 и до 17 г. да стане кръг от Европейската купа от следващия сезон.