На 17 Декември в зала Универсиада един срещу друг на ринга ще се срещнат ММА титатън Гари Гудридж и дебютантът Любо Стоянов. Всички с нетърпение очакват зрелищния двубой.

Преди да се захване със спорта ММА, Гари Гудридж е многократен световен шампион по канадска борба. Първите му стъпки на ринга като ММА боец са през 1996г. Един от най-силните мъже на планетата жъне изключителни успехи. Най-силният канадец започва да се сътезава и в К1 през 1999г.

Единадесет години по-късно, четиридесет и четири годишният боец има 23 победи, 21 загуби и едно равенство. Статистиката отбелязва, че от 2008г. Гудридж регистрира само загуби. Според достоверни източници Гудридж рязко е сменил бойния дух с търговски нюх. Срещу 20 000$ легендата продава загубата си. Факт, който го прави предпочитан от организатори за противник на дебютиращи в света на ММА бойци.

Феновете с нетърпение очакват последния му мач, който ще е на българска територия. Гари Гудридж обяви, че прекратява професионалната си кариера и за последен път ще излезе на ринга, за да премери сили с дебютантът Любо Стоянов - Чука.

Това ще се случи на дългоочакваната гала вечер, организирана от Бургаската ММА Федерация в Зала Универсиада. Дали това ще бъде мачът на годината или зрителите ще наблюдават поредния режисиран такъв, предстои да разберем.