На 26 февруари 2012 г. известният шампион по бойно самбо и ММА боец Благой Иванов бе прободен с нож при скандал в софийско заведение. Лекарите в "Пирогов", където той стига сам с такси, 6 часа се бориха за живота му, тъй като острието стигаше до сърцето му. Изписаха след 3 месеца и започва възстановяване.

В началото на тази година замина за САЩ, където тренира упорито, за да се стигне до завръщането му на ринга.

Благой Иванов даде интервю за "24 часа".

"В началото ми беше доста трудно. Започнах с много леки натоварвания. Постепенно ги увеличавах. В момента мога да кажа, че почти съм си възвърнал старата форма. Подготвям се за връщането на ринга. Вече има и дата за него - 13 септември", сподели Багата в първото си интервю след инцидента.

"Мачът ще е в Калифорния. Ще се състои в казино "Пачанга". То се намира между Сан Диего и Лос Анджелис. Иначе този двубой ще е квалификация за влизане в един от най-престижните турнири от веригата на моя промоутър Bellator. Повечето срещи от нея се излъчват по Spike TV. Може да покажат и моя мач. Съперникът все още не е ясен, но датата е сигурна", допълни Иванов.

"Вярно е, че е петък. Това обаче въобще не ме притеснява. Даже смятам, че ще ми донесе късмет. По принцип не съм суеверен и нямам никакви ритуали около мачовете. Важното е да знам, че съм подготвен на ниво. Друго няма значение", каза още шампионът.