Ланс Армстронг бе обвинен в използване на заплахи, за да спре разкритието на тайната, че е използвал допинг.

Американецът, който продължава да твърди, че е невинен, загуби седемте си титли на Тур дьо Франс и е наказан до живот от колоезденето, след като Американската антидопингова агенция заяви, че той е ръководил най-голямата допинг измама, осъществявана някога.

Бетси Андреу, жена на бившия съотборник на Армстронг Франки Андреу, твърди, че от 16 години знае за използването на допинг от именития колоездач. "Ланс започна война с мен и аз се борех тихо и умно. Всеки път, когато казваше нещо невярно за мен, просто ставах по-силна. Колкото повече ме наричаше ме лъжкиня, толкова по-решена на борба бях. Нямаше начин да позволя някой да лъже за мен", сподели тя.

Бетси става приятелка с Армстронг благодарение на Франки, с когото карат в еднакви отбори в различни периоди от 1992 до 2000 година. С тогавашния й годеник, тя посещава Армстронг, докато той се лекува от рак на тестисите през 1996 година. Точно тогава американецът води разговор с двама лекари, а Бетси е в стаята.

Армстронг признава пред докторите, че е вземал ЕРО, тестостерон, хормон на растежа, кортизон и стероиди, за да подобри резултатите си. Бетси разказва неофициално историята си пред журналиста Дейвид Уолш, но Армстронг бързо разбира за това.

Предвид факта, че Франки също е ползвал ЕРО за кратко по желание на Армстронг, Ланс му изпратил имейл със следното съобщение: "Да помагаш за свалянето ми няма да помогне на никого в тази ситуация. Тук има директна връзка за всичките ни успехи, моля те да напомниш на Бетси за това".

Когато Бетси отказва да подпише декларация в подкрепа на Армстронг, Ланс започва медийна кампания срещу нея.

Бившата терапевтка на Армстронг Ема О`Райли също се опитва да разкаже тайната му, но колоездачът я нарича проститутка и алкохоличка.

"Истинският Ланс Армстронг е лъжец. Той е хамелеон. Ще бъде такъв, какъвто иска да го видите. Ако иска да бъдете тормозени, ще бъде хулиган, ако иска да вярвате в лъжите му, ще ви омае. Отначало бе добър с мен. Но после аз не исках да остана тиха и това бе проблем. Знаехме, че Ланс е хулиган и колкото повече пари получаваше, толкова по-зле ставаше ситуацията. Когато аз и Франки се изказахме, той бързо ни обгради. Това бе невероятно - не какво направи, но че бе срещу един от най-близките му приятели. Помислих си "Кой е следващият?", каза още Андреу.