Световният шампион по класическа борба Армен Назарян продължава да е номер 1 в света в категория до 66 килограма в ранглистата за месец август на авторитетното американско електронно издание Themat.com.

Назарян е неизменно начело в класацията от началото на годината.

Още трима българи са в челната тройка - Серафим Бързаков и Радослав Великов - са втори, а Николай Гергов - трети.

Световният и европейски шампион по класическа борба за 2005 година Николай Гергов остава на трета позиция в категория до 66 килограма. Начело е кубинецът Ален Милан, следван от сензационния европейски първенец Тамаш Льоринч от Унгария.

Серафим Бързаков пък продължава да е на второ място в категория до 66 килограма в свободния стил, а на върха е световният и европейски шампион Махач Муртазалиев от Русия.

Радослав Великов се придвижи с три места напред и отново е втори при най-леките (до 55 кг) в свободния стил, а класацията се оглавява от световния шампион Дилшод Мансуров (Узбекистан).

Венелин Венков отстъпи с три места назад. Европейският вицешампион е пети при най-леките (до 55 кг) в класическия стил, а начело е еврошампионът Роман Амоян (Армения).

Николай Паслар пък слезе от шеста на седма позиция в категория до 74 килограма в свободния стил, където неизменно на върха е най-добрият борец в света в последните 10 години Бувайсар Сайтиев (Русия).

Станка Златева отстъпи с две места назад и е четвърта при най-тежките (до 72 кг) в женската борба, където води петкратната световна шампионка Киоко Хамагучи (Япония).

България е на четвърто място в отборната класация при класиците. Пред нас са само Русия, Турция и Куба.

В свободния стил сме седми след Русия, Куба, Украйна, Грузия, Казахстан и
Узбекистан.