Бившият шеф на федерацията по вдигане на тежести Андон Николов обяви, че в щангите се действа силово като при мутрите преди 15 години.

"Отново ставаме свидетели на силови действия. Върнахме се към времената на мутрите, заяви Николов и по този начин коментира решението на втори състав към Софийски градски съд да впише на 18 юни решенията на извънредното ОС от 15-и, въпреки че са допуснати драстичните нарушения на устава.

"Хора от СГС са близки до членовете на УС на Антон Коджабашев. Няма друго обяснение защо съдът погазва законите и признава един форум, протекъл при очевадни нарушения на устава на БФВТ. За целта ще сезирам Върховния административен съд, който може да се произнесе по законността на нещата.", заяви Николов.

Олимпийският шампион от 1972 г. добави, че на форума са били допуснати да гласуват клубове като Нафтекс, Миньор (Перник), Херкулес (София) и Мусаши, които не фигурират в списъка на ДАМС с лицензирани клубове по вдигане на тежести.

"В деня на провеждането на събранието (15 юни) в 16,50 часа подадох жалба в съда, която веднага бе "замразена". В понеделник, първият работен ден след събранието, излезе решението на втори състав на СГС за признаване на извънредното ОС. Питам просто как става това?", чуди се Николов.

На 29 юни предстои редовно ОС на федерацията, което трябва да бъде организирано от новото ръководство.