Спартак (Варна) продължава да стои на дъното на класирането и след 6 изиграни мача има само една точка при голова разлика 1-14. Това е най-лошият старт в историята на "соколите" в сезоните, в които те са били част от Първа лига.

Сега обаче под заплаха е нов печален рекорд във варненския тим - този за най-много поредни шампионати мача без победа, пише "Мач Телеграф". Той няма да бъде нито изравнен, нито подобрен, ако Спартак не успее да победи и Арда днес, но пък "соколите" ще се доближат опасно до него. В момента те се намират в серия от 14 последователни срещи, в които нямат победа - шестте от началото на настоящия сезон, както и последните осем от предишния, в който варненци бяха в елита - 2008/09. В тези 14 двубоя те имат 4 равенства и 10 загуби, при голова разлика 4-31.

Спартак (Варна) - Арда: 1:3 (Развой на срещата по минути)
на живо

Спартак (Варна) - Арда: 1:3 (Развой на срещата по минути)

Вижте подробности

Най-лошият период на Спартак включва 17 последователни срещи без победа. При това те са в рамките на един сезон, а не сборувания, от края на един и началото на друг. Те са натрупани през сезон 1971/72. В тях "соколите" взимат само пет точки, а 12 пъти губят.

На два пъти тимът е стигал и до 16 поредни мача без победа, а както е видно в момента е на прага на 15-ия.

Неуспех и срещу Арда днес ще доближи Спартак само на една крачка от сериите, които си поделят второто място сред най-черните в историята, както и само на два мача от абсолютния антирекорд.