Президентът на Спартак (Варна) Асен Миланов представляваше отбора си на жребия за новия сезон в efbet Лига, който се изтегли на Базата на БФС в Бояна.

"Соколите" се върнаха в елита на българския футбол за първи път от 2009-а година насам.

"Довелен съм от жребия, но и реално няма такова значение. Така или иначе ще играем с всички отбори. Не съм имал претенции как да се нареди програмата, спокойно заяви Миланов пред БТА. Варненци стартират като домакини със Славия на 7 или 8 юли, а след това пристигат в София за мач с Левски на стадион "Георги Аспарухов".

Спартак (Варна) замина на подготовка в Банско

Спартак (Варна) замина на подготовка в Банско

"Соколите" ще стоят в планинския курорт до 25 юни

Той добави, че със сигурност първите два домакински мача на отбора ще се играят в Разград, но третата среща у дома ще се състои на стадион "Спартак", чиято реконструкция е в ход. Въпросната трета среща у дома се пада в 5-и кръг и би трябвало да приемат Хебър (Пазарджик).

"Завършването на стадиона малко ще закъснее, но се надявам в третата ни домакинска среща да сме вече във Варна. Със сигурност Славия и Пирин ще ги приемам в Разград. Пилоните, окабеляването, връзките - всичко се изгражда от една фирма и върви добре. Поставят се и площадките за камерите за ВАР (система за видеоповторения в помощ на съдиите)", заяви още Миланов.

"Публиката на Спартак, цялата спартаклийска общност е доста ентусиазирана от завръщането ни на най-високо ниво. Най-важнoто за мене е да не ги разочароваме, да се представим достойно в първия ни сезон след толкова дълго отсъствие", завърши младият президент на Спартак.