Треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров-Херо говори пред медиите преди мача срещу ЦСКА.

"Ние сме притиснати до стената, търсим максимума от всеки мач. Да, ЦСКА са фаворити и лидери, но смятам, че нашият отбор има своите шансове. В никакъв случай не излизаме като обречени.

Мисля, че напрежението ще е и в двата отбора. Да, целите са различни, но напрежението остава еднакво, защото всеки си гони своите цели.

Досега не съм коментирал съдиите, надявам се всичко да бъде нормално и точно, защото тук се решава съдбата на определени отбори и футболисти. Надявам се всичко да бъде коректно. Не виждам полза да ги коментирам, толкова наказания съм получавал, а не съм виждал никаква полза от цялата история.

Най-големите притеснения, които имам - реализирането на гола, ахилесовата пета на нашия отбор. Играем добре, но не можем да реализираме усилията на футболистите. Кадрово няма как да го променим. С тези футболисти, които са тук, с тях трябва да излезем от тази ситуация. Според мен техните проблеми са по-скоро психологически, като наблюдавам дори техните реакции на тренировките като изпуснат някое положение.

Нямам претенции от играта на тези момчета. Те играят почти на своя максимум. Превъзхождахме отбора на Локомотив София, но загубихме. Напрежението дава отражение. Да не давам пример с отбори като Лудогорец и ЦСКА, въпреки потенциала и възможностите им. Трябва да се опитваме да излезем от това напрежение, защото ще го има във всеки един мач до края.

Няма да издавам силните и слабите страни. Най-силни са ЦСКА на статичните положения. Там трябва да се опитаме да намерим балансиран състав, който да отговаря ръстово", каза той.