Александър Лазаров определи като "много специален" турнира по тенис Sofia Open от сериите АТП 250, който ще се състои от 26 септември до 2 октомври в зала "Арена Армеец" в София.

Лазаров ще стартира в основната схема на надпреварата пред родна публика, след като получи "уайлд кард" от организаторите.

"Турнирът в България е много специален за мен. Изпитвам специална връзка с хората, които идват да гледат - нещо, което не съм изпитвал никъде по света досега. Тази година няма рестрикции и се надявам да дойдат възможно най-много хора, защото това не е просто турнир, това е емоция. За мен тази емоция остава в съзнанието ми за цял живот. Това са най-хубавите моменти, които съм изживял - когато минах квалификациите през 2019 г. Sofia Open е много повече от турнир", заяви Александър Лазаров.

"Тази година се надявам да направя и онази крачка в основната схема, за която се чувствам готов - победа и, защо не, повече от една победа. В момента се усещам в най-добрата форма, откакто играя тенис. Не само от резултатите, но и в тренировъчния чувствам готов - победа и, защо не, повече от една победа. В момента се усещам в най-добрата форма, откакто играя тенис. Не само от резултатите, но и в тренировъчния процес, и физически. Надявам се да пренеса добрите резултати на Sofia Open - аз да радвам публиката, а тя да ме зарежда. Няколко пъти щях да се разплача като дете, усещайки невероятната подкрепа от трибуните в София, и искам отново да изпитам това уникално чувство.

Българският народ сме изключително духовити и емоционални хора. Аз също се считам за емоционален на корта. Много хора са ми казвали, че като играя, могат да усетят емоцията ми. Това е хем хубаво, хем лошо понякога. Но в случая, когато играя на Sofia Open, емоцията е само позитивна. През тази една седмица забравям за всякакви проблеми в личния живот, забравям да мисля за миналото, за бъдещето и просто се наслаждавам на настоящето", добави той.

Лазаров е впечатлен от имената, които са заявили участие в Sofia Open, в това число и най-добрият български тенисист Григор Димитров.

"Впечатляващият списък с участниците е такъв, какъвто трябва да бъде за нашия турнир, защото организационно Sofia Open е на най-високо световно ниво. И не го казвам, защото е в България, защото съм българин и имам възможност да играя, споделям и личното си впечатление, и това на тенисисти от световния елит, което те споделят. Казвам го, защото като организация, като

гостоприемство и като отношение от всички, които се трудят за реализацията на турнира, ние сме на изключително ниво. За мен това е най-добрият ATP 250 турнир за годината. С доста играчи съм си говорил. Те споделят, че като зала, като големина на централния корт, като организация и отношение Sofia Open е един от най-хубавите турнири, на които са играли.

Вижте само какъв е списъкът с участниците. Това е най-голямото доказателство. За да избират нашия турнир, значи има защо. И с всяка година става все по-добър и все по-добър. А това, че и Григор ще играе, прави турнирът още по-специален. Никой не може да зареди залата така, както я зарежда той. Сигурен съм, че всички нас - и тенисисти, и фенове, ни очаква ново страхотно изживяване", каза Лазаров.

Димитър Кузманов: Надявам се да има много хора на Sofia Open

Димитър Кузманов: Надявам се да има много хора на Sofia Open

Турнирът е едно от най-важните събития за мен, споделя той