Четирикратната носителка на Световната купа по ски Линдзи Вон отново отложи завръщането си на пистата. След като не участва във вчерашния слалом в Бормио (Ит), американката се отказа и от надпреварата идния уикенд в Алтенмаркт (Ав), където ще има спускане, супер-Г и суперкомбинация.

Така появата на Вон другия месец на олимпийските игри в Сочи'14 е под въпрос.

"Тя се възстановява и се подготвя. Но всичко още е във въздуха - обясни главният треньор на женския US тим Алекс Хьодлмозер. - В момента всичко е една отворена книга и нищо не можем да кажем. Всичко зависи от това как Линдзи ще се чувства и дали ще има болка в коляното."

Миналата година Вон падна тежко на световното първенство в Шладминг (Ав) и претърпя операция на скъсани връзки на дясното коляно. Точно преди да се завърне на пистата през настоящия сезон, тя отново получи контузия на същото място - при тренировка във Вал д'Изер (Фр).

Лекарите са на мнение, че се налага нова операция, но Вон реши да я отложи с надеждата да може да участва в Сочи. Тя има да защитава олимпийска титла на спускане и сребърен медал от супер-Г от Ванкувър'10..