Рони О'Съливан спечели последните три фрейма срещу Марк Селби и се класира за финала на Световното първенство по снукър, което се провежда в театър "Крусибъл" в Шефилд. О'Съливан ще срещне дебютанта в мач за титлата Кайрън Уилсън, който по сходен начин елиминира Антъни Макгил със същия резултат.

В последните три фрейма на титаничния двубой Ракетата пое инициативата с типичния си атакуващ снукър. В заключителния фрейм с мощни удари, с които предизвикваше и късмета си, Рони се измъкна от снукъри, а Селби след края определи опонента си за "леко неуважителен" заради тях.

За седми път Рони е на финал в "Крусибъл" и за първи от 2014 година, когато вдигна петата си световна титла. Естествено, евентуален нов успех ще го изравни със Стив Дейвис по брой световни титли и ще го доближи на само една от рекордьора Стивън Хендри.

Финалът през уикенда ще се изиграе в максимум четири сесии до спечелване на 18 от възможни 35 фрейма, като битките започват в 15:30 и 21:30 часа.

В последните три партии срещу Селби Ракетата реализира брейкове от 138, 71 и 64, като накрая с мини-серия от 17 приключи мача в своя полза.