Вратарят на Славия Светослав Вуцов спечели наградата за Играч на мача при нулевото равенство срещу Пирин в Благоевград. Стражът се отчете с няколко ключови намеси.

"Благодаря за наградата. Смятам, че се получи един много здрав мач откъм едноборства и битка на терена. И ние, и те имаха ситуации през първото полувреме. Може би след техния червен картон взехме инициативата и се опитахме да заградим отбора на Пирин, но не стигнахме до 100%-ово чисто положение и може би справедливо равенство между двата отбора.

В началото на мача тръгнахме доста добре. Създадохме две-три ситуации, греда уцелихме, може би малко късмета не ни достигна. Видяхте, спечелихме дузпа, но имаше засада. Това вече е липса на късмет. След техния червен картон те се прибраха много, много назад в тяхната половина, може би на 30-ия метър и нямаше много пространства, където ние да организираме някаква атака и почнахме с повече дълги топки, а при нас ръста в атака определено ни липсва.

Пирин - Славия 0:0 в мач от efbet Лига

Пирин и Славия не се победиха в нервен мач, белязан от ключовите намеси на ВАР

Нулево реми в Благоевград, Дяков беше изгонен в средата на втората част

Чувствам се перфектно, пропуснах само първия кръг с ЦСКА, но това не ми пречи. Натрупах четири-пет мача зад гърба си и гледам да влизам колкото се може по-бързо във форма и да помагам с каквото мога на отбора.

Имам конкуренция. И тримата сме приятели и това е хубаво, че си помагаме на тренировка. Знаем, че който и от тримата да застане да пази, ще се справи със задачата. Тук е момента да кажа, че тази награда я посвещавам на Жоро Петков, който днес има рожден ден и го очакваме утре да се завърне към тренировъчния процес".

Гледам на сблъсъка с Черно море както на всеки друг. Излизаме за победа. Нямаме някакви цели в клуба, всеки мач играем за победа, гледаме да спазваме тактическите оказания на нашия старши треньор и да събираме колкото е възможно повече точки. Играем на наш терен, можем да влезем като два равностойни отбора, но се надяваме ние да излезем като победители", заяви Вуцов след двубоя.