Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов коментира информация, че "белите" са постигнали договорка с гръцкия Олимпиакос за младия вратар Антонис Стергиакис. Босът разкри пред "Тема спорт" и дали смята да се раздели с Златомир Загорчич и спекулациите, че Берое смята да привлече Иван Минчев.

Г-н Стефанов, може ли да разкриете малко повече подробности около трансфера на Стергиакис в Олимпиакос?

- Сделката с Олимпиакос е факт. Срокът на договора е за 5 години. Сумата е горе-долу около тази, която се появи (б.а. -700 хиляди евро). Там някьде е.

Това са добри пари за млад вратар...

- Всеки има право да тълкува нещата така, както намери за добре. Аз смятам, че 100 процента трябва да се дава шанс на младите. Временните успехи - първо, второ, трето място, достигането до някакъв етап на Лига Европа, греят, но не топлят. Защото след това се връщаш на изходно положение. Чудиш се какво да правиш, сменяш 7-8, 10 футболисти, треньори и влизаш в омагьосан кръг. След това, докато се смаже машината, докато тръгне пак да работи, и е минало доста време. Кофти при нас е, че в момента сме тръгнали с две-три дини под една мишница - ремонтираме терена на основния стадион, всички терени на тренировъчните игрища, ремонти на съблекалните. Ще започнем евентуално изграждането на осветлението. Може би ще бъдем единствените в България, които сами сме си го направили. И то със средства, които ще ги спечелим от трансферите на млади таланти. Така че, каквото дойде от тях, отива пак за тях, за да може да дойдат други такива момчета и трансфери. А пък и по принцип момчетата виждат, че в Славия имат шанс и се стараят.

Славия и Олимпиакос си стиснаха ръцете за Антонис Стергиакис!

Славия и Олимпиакос си стиснаха ръцете за Антонис Стергиакис!

Споразумението е на стойност 700 000 евро

Освен че се класирахте на финал, продължавате и битката за седмото място и бараж за Лига Европа. Каква е най-оптимистичната ви прогноза за двата фронта, на които продължавате?

- Не зная. Играем, пък каквото дойде.

Може ли да изненадате Левски на финала?

- Със сигурност ще има много хора. Левски чака тази купа от доста време, ние също. Дано по-добрият да победи.

И да не се говори за съдийството след финала...

- Стига с тези съдии. Ако говорим за дузпата за Ботев Пловдив в реванша, то имаше такава и за нас още в 6-ата минута. Тя също е сто процента. Но ние пискаме ли за нея?! Когато ръфаха кюфтетата, не реваха, а после реват. Като не дадоха дузпата за нас, беше добре, после като не дадоха тяхната... реват като вдовици.

С ръка на сърцето може ли да кажете, че имаше дузпа за тях?

- Сто процента имаше дузпа за тях. Но е възможно и съдията да не я е видял добре или така да е преценил, както прецени първото полувреме и не даде такава за нас в 6-ата минута. Ако я беше дал, нещата щяха да бъдат коренно различни. Нека да поведем рано с 1:0 и да се оголят пък да видим тогава какво ще стане. Аз искам друго да попитам. В понеделник, на мача Етър - Локомотив Пловдив (б.а. -1:1), в 32-ата минута имаше същото положение и не бе дадена дузпа за домакините. Съдийската комисия как ще накаже този съдия (б.а. - Николай Йорданов)? Дали както Ставров или ще го отмине с безразличие? Дали има справедливост и мери ли се с един аршин? Ставров ли е черната овца или трябва да играем по свирката на шепа самозабравили се хулигани от Ботев? Не е ли едно и също прегрешението и какъв ще бъде отговорът на Съдийската комисия? Ако съдията на този мач (б.а. - Николай Йорданов) бъде допуснат да свири, то тогава защо е спрян Ставров? Под натиск на банда хулигани или справедливо решение...

Венцеслав Стефанов: Трансферът на Стергиакис е факт

Венци Стефанов: Трансферът на Стергиакис е факт

"Не знам колко дълго са го следили, питайте ги тях"

Ще получи ли Златомир Загорчич нов договор?

- Човекът си има договор, докато той прецени. Аз съм му го казал. Нямам намерение да търся друг треньор. За мен Загорчич си върши перфектно работата.

Отива ли наистина Иван Минчев в Берое?

- Ако толкова държи да отиде да играе в Берое, да отиде момчето. Аз съм му предложил нов договор, казал съм му какви са нашите условия. В края на краищата всеки има право да решава и преценява. Не го спирам.

Ще остане ли Галин Иванов в Славия?

- При него е като със Загорчич. Той знае, че ако има интерес от чужбина за него, няма да го спра, ще го пусна веднага. Както и за Загорчич. Той ми е казал, че в България не иска да ходи в друг клуб. Разбрахме се, ако има добра оферта отвън, да не го спирам. Казах му, окей, Заги, нямаш никакъв проблем.

Берое взима Иван Минчев през лятото

Берое взима една от звездите на Славия

Футболистът решил да опита ново предизвикателство