Босът на Славия Венци Стефанов коментира думите на мениджъра Николай Жейнов относно трансфера на Филип Кръстев в Ломел. 

Ето какво заяви Стефанов пред "Спортал": 

"Знам защо атакуват Петьо Костадинов. Той продаде във Фиорентина Петко Христов. Калоян Кръстев и Андреа Христов бяха дадени под наем с опция за закупуване, ако се представят добре. Явно ръководителите на тези клубове са разчитали на нещо повече, не мога да ги съдя. Не мога да съдя и Петьо Костадинов. Стефан Велков не е продаден от него, същото важи за Димитър Велковски. Изобщо работил съм с много мениджъри - българи, хървати, германци, но не мисля, че лицето Николай Жейнов може да се вмести сред тях.

Петьо Костадинов успя да установи контакта с Манчестър Сити. Щом Жейнов е говорил с Лестър, явно човекът е много на "ти" с тях. За Лестър излезе от английските медии. Лестър отправи запитване, ние отговорихме. Жейнов излиза голям корифей, щом казва какво се случва. Трябва да започнем да богоговеем пред него.

Ако Филип реши, може да ви покаже "лошия" договор. Жейнов казва, че погледнал и видял 20 точки за оправяне по договора. Какво да ви кажа... Майко, майко, майко! Манчестър Сити ще се окаже значи ниска топка за Жейнов. Той може би вече се движи на летящо килимче и не стъпва по земята.

Николай Жейнов отговори на нападките на Венци Стефанов

Николай Жейнов отговори на нападките на Венци Стефанов

"Това е изнудване на един футболист да подпише договор с този агент"

Вижте, хората не са измамници, всичко е предвидено, абсолютно всичко. Те даже се смееха на това, че Жейнов иска зъболечение в първостепенна клиника. Казаха: "При нас второстопенно няма".

Този, който намери отбор, той трябва да бъде мениджър на момчето. Ако идват футболисти с мениджъри, а тези мениджъри не правят нищо за футболиста, защото досега Жейнов не е предложил нищо на нито един от тези, на които е мениджър в Славия, не става. Като си голям мениджър защо не намериш клуб на тези футболисти? Петьо Костадинов работи, прави нещо за тези хора - Белгия, Италия. Представянето зависи от тях оттук-нататък.

А Жейнов да седи наготово... Някой да намери клуб, да презентира играча, да отиде да разговаря с ръководството, да създаде интерес, а той да чака на гюме отдолу с шепичката, не съм съгласен! Такива ги гоня от Славия и ще продължавам да ги гоня, защото не правят нищо за футболистите! Да се появи той наготово и да каже, че иска зъболечението на Филип да бъде първостепенно. Чакай бе - Филип Кръстев не отива в Занзибар, а в Манчестър Сити.

Да поясня и още нещо. Първият човек, който искаше Филип да остане в Славия до Нова година, бях аз. Явно Николай Жейнов ми е чел мислите, явно има и такива качества. Мога само да му се възхищавам на този човек. Боже мили! Това че по първия договор на Филип заплатата е била едва ли не по-ниска от на някои футболисти в Берое, Черно море и Ботев (Пловдив) са абсолютни лъжи! Лъжи! Майко! Отвращам се от такъв тип хора!

Жейнов на пресконференцията си каза ли как е заплашвал хората на Никола Илиев от Пловдив, че няма да излязат живи от офиса му. Каза ли нещо по този случай? Спомня ли си той за това момче от Пловдив. Казал е, че хората няма да излязат от офиса и ще си имат големи проблеми.

Венци Стефанов с мощна атака по Жейнов: Мисли си, че в Сити ще се изциганят за зъболекар

Венци Стефанов с мощна атака по Жейнов: Мисли си, че в Сити ще се изциганят за зъболекар

"Не можете да си представите каква е заплатата на Филип, заедно с бонусите"

Нека Жейнов да не отваря Кутията на Пандора, защото и аз мога да дам пресконференция. Тя в никакъв случай няма да е в негов интерес, защото неговият бизнес е свързан с доверието на хората към него. Ако кажа някои неща, доверието към Жейнов ще рухне. Нека този корифей да не пипа Славия и да не се занимава със Славия. Ако аз дам пресконференция за него, надали ще има футболист, който вече да му има доверие", заяви босът на "белите".