Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде мнение по дискусиите къде трябва да се играе мачът между ФК ЦСКА 1948 и ЦСКА. Според шефа на най-стария столичен отбор е редно двубоят да се играе в Бистрица.

"Стига глупости! Има си наредба, има си домакин на мача, който има лицензиран стадион. По правилник домакинът дава определен процент от общата бройка билети на госта - в Бистрица бройката е толкова. По тази логика феновете на Барселона могат да поискат да не гостуват на стадиона на Осасуна например, защото е с малък капацитет, а ще са 20 000, и да преместят мача в Каталуния. Това не е сериозно, навсякъде по света има големи стадиони, има по-малки и т.н.

На СДВР каква им е функцията, ако не могат да се справят с един футболен мач? Отцепва се определен периметър около стадиона, допускат се нататък само хората с билети, а другите - дотам. Феновете нямат работа да правят простотии пред къщите на хората. Полицията не може да се справи с това ли?

Не намирам за редно ЦСКА 1948 да плаща наем на Националния стадион "Васил Левски", след като с тези пари могат да платят на полицаите за охраната в Бистрица. Ако се случат ексцесии, полицията за какво е тогава?! Трябва да се спазват законите, ние сме правова държава. Моите уважения към всички, уважавам феновете на ЦСКА, но в случая е редно да има равнопоставеност и да се спазва правилника", каза Стефанов пред Sportal.bg.