Босът на Славия Венци Стефанов коментира отвореното писмо, което бившият бос на Нефтохимик и настоящ кандидат за президент на Българския футболен съюз Христо Порточанов написа до него.  

"Удряш самара, сеща се магарето! Първо, никога не съм говорил против хората от малките градове. Напротив, повечето ми приятели са от малките градове и малките населени места - там има много по-честни хора, по-достойни хора, отколкото интригантите от големите градове. Второ, никога в изказванията си не съм обиждал никого, който има различно мнение. Всеки има право на собствено мнение и да го изразява свободно.

С Христо Порточанов се познаваме добре от едно време. Нека да не приказва за коректност и справедливост, защото никой от нас не е вадил пистолет по време на футболните срещи. Ако той е забравил това, спортната общественост не го е забравила. Нека говори по-малко, зло под камък да спи. Да се яви на конгреса, хората ще преценят дали да гласуват за него!

Предполагам, че Христо се чувства засегнат от моите думи, защото съм казал само истината. Стоя зад думите си! Ако го боли, това си остава за негова сметка. Когато фактите говорят, добре е даже и Порточанов да мълчи. Не е в негов интерес, ако не го направи.

Знаем и помним как продаде акциите си в Нефтохимик, взе добри пари. Знаем колко е дал, но знаем и колко е взел. Най-добре по-малко да приказва за честност и коректност. Да, Нефтохимик не беше лош отбор, но като имаш зад себе си "Нефтохим" и безкрайни финансови потоци, как да бъде лош?! Лош ли е сега отборът на Берое, след като държавата дава пари там? Едно е да си на държавна хранилка, друго е сам да теглиш. Зад Нефтохимик седеше "Нефтохим", огромни финансови средства, Порточанов си продаде акциите за няколко милиона.

Друго, омръзна ми да пробутват синове и роднини за съдии, за комисии и къде ли не. Затова споменах сина на Поли, защото не става нито за съдия, нито за депутат. Направиха го депутат, той се изложи като кифладжия - не можа да прочете два листа. Ако това е моята вина, готов съм да я поема - цяла България вижда за какво става въпрос.

Христо да не говори за малки градове - напротив, безкрайно уважавам тези хора. Те имат достойнство и чест. Каквото правят те, го правят от сърце за спорта и футбола. А не го правят с "Нефтохим"-а зад тях. Стадион "Лазур" го направиха парите на Нефтохимик, а не Христо Порточанов. Не знам той какъв е бил - технически ръководител или зидаро-мазач? Не мога да се сетя. Да не ми дърпа езика, не е в негов интерес, ще ме нервира да кажа още неща!

Каквото имам да кажа, казвам го. Хайде да каже Порточанов, че е дал 50 000 лева за стадиона на Нефтохимик и да видим къде и кога ги е дал. При нас всичко се вижда и се отчита, всяка година даваме наши пари в Славия - вече 26-27 години, наши средства. А той колко е дал за стадиона на Нефтохимик и за отбора? Аз знам само колко милиона е взел, когато си продаде акциите на клуба.

Казвам нещата с истинските им имена. Няма лошо да се яви - напротив, нека хората изберат. Ако продължава да пише такива глупости, ще забравя, че го познавам! Подхвърля разни глупости за хората от малките населени места и какво - смята, че по този начин ще спечели аматьорите ли? Люто се лъже! Те много добре помнят какво е правил той, какво е дал, колко е дал и за какво е дал. Ако иска да се прави на Иисус Христос, е друг въпрос!

Нека Христо Порточанов се съобразява какво приказва! Никога не съм говорил против хората от малките градове, ако е решил да ги лъже по този начин... Да не слага каруцата пред коня! Никой не е имал предвид хората от малките населени места, става дума за неграмотните, които искат да карат влака! Може би смята, че щом пише с главни букви, някой неграмотен ще го прочете", заяви Венцеслав Стефанов пред "Спортал".

Венци Стефанов: И двата отбора се самоубихме

Венци Стефанов: И двата отбора се самоубихме

"Да играеш 120 минути при тази тежка програма е много лошо"