Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отново говори за Валери Божинов и идването на нападателя при "белите". Както е известно, Левски освободи бившия национал след идването на Станимир Стоилов начело на 26-кратните шампиони.

"Понеже се появиха какви ли не измислици, нека да уточня нещата. Валери ми се обади и ме помоли да тренира в Славия. Не сме говорили за трансфер, не сме говорили за пари. Звънна ми и вика: "Бате Венци, останах без отбор. Може ли да тренирам при вас".

Веднага му казах, че може, защото е добро момче. Той си тръгна от Левски без да претендира за пари, без да напира за последните си три заплати за разлика от разни други псевдо звезди. Такъв жест в днешно време трудно може да видиш.

Нека Божинов тренира в Славия. Нека Загорчич прецени моментното му състояние. Ако има нужда от нападател, защо да не заиграе Валери при нас. И знаете ли какво - момчето дума не обели предварително за пари, ако бъде одобрен от Заги. Обикновено тия, дето идват на проби, се пазарят като луди.

Тиганът вече го сложили на котлона, а рибата още в морето. Това, че Божинов не се пазари за пари, за мнозина е шокиращо. Така си е, защото днес парите за много хора са на преден план и са основният двигател в живота. Валери просто доказва, че не е лаком", каза Стефанов пред колегите от "Блиц".

Валери Божинов с първа тренировка със Славия

Валери Божинов с първа тренировка със Славия

Не е ясно обаче дали той ще подпише с "белите"