Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред репортерите при представянето на испанската легенда Хосе Мария Бакеро за старши треньор на най-стария столичен клуб.

"Бакеро не се нуждае от представяне, знаете кой е. Хората са дошли да работят и аз се радвам, че моите колеги ми повярваха и поканихме такъв треньор в Славия, който няма нужда от представяне и коментари. Да, очакваме само добри игри от Славия, да се научат нашите футболисти. Ако наблюдавате някоя негова тренировка, ще видите, че е по-различна от тези при нас. Убеден съм, че резултатите ще дойдат. Той иска да се даде шанс на български футболисти да израстват.

Славия с ударна селекция, върна си Бакеро, Генев и Емо Мартинов

Славия с ударна селекция, върна си Бакеро, Генев и Емо Мартинов

"Белите" стартираха подготовка

Той не пожела, за разлика от други треньори, не пожела да води други футболисти, а каза, че ще работи с това, което има. Ще има едно-две попълнения нови, но съм убеден, че българските футболисти имат качества и с работа ще се постигнат резултати. Бакеро е има, което е допринесло и за изграждането на Христо Стоичков. Щом може да помогне на Стоичков, той ще помогне и на нашите деца. Той помогна и за Мартин Георгиев да се адаптира и да работи в Барселона. Там видях какви грижи се полагат за младите футболисти. Съвсем мъничко да успеем да приложим при нас, успехите ще дойдат", каза Стефанов.

Бакеро с ясна заявка - ще превръща Славия в Барселона

Бакеро с ясна заявка - ще превръща Славия в Барселона

Той заяви, че заяви, че използва своята методология в Славия, която е използвал и в Барселона

"Престоят на Йон в Славия - за мен удоволствие да виждам как работи, как тренира, как се държи с останалите, какво е отношението му - професионално и човешко. Отидох в Испания, освен да видя Мартин, да говоря с него да се върне в Славия. И от дума на дума. Той е голям професионалист и това се дължи на баща му. Виждам настроението на футболистите, убеден, че Славия ще изглежда по различен начин и успехите ще дойдат. Убеден съм", добави бизнесменът.