Феновете на Славия застанаха зад вече бившия наставник на тима Иван Колев. Националният Клуб на Слависта благодари на специалиста, който подаде оставка след поражението от Левски.

Привържениците на "белите" също така смятат, че ръководството е сбъркало и допуснало грешка с приемането на оставката на Колев днес.

Реакция по повод оставката на Иван Колев от Национален Клуб на Слависта:

"Националният Клуб на Слависта благодари на треньора и на човека Иван Колев за 16-месечната му работа с представителния отбор на „Славия".

С най-скромния ресурс в А група като бюджет и налични футболисти, и в обстановка на финансова нестабилност в клуба, Колев успя да изгради стабилен отбор, в който трайно наложи шестима юноши от школата на клуба и постигна доста победи, които зарадваха всички слависти. Освен това той залагаше на принципи в работата си, които би трябвало да дадат резултат в дългосрочна перспектива. За времето, което прекара в „Славия", Колев предложи и нов подход в работата с привържениците - редовно се срещаше с тях и ги информираше за ситуацията в отбора.

Затова смятаме, че приемането на неговата оставка е недобре обмислен ход и грешка от страна на клубното ръководство с оглед оставащите само три мача до края на полусезона. Надяваме се, че след тази промяна и евентуално предстоящите други такива, отборът ще бъде на по висока позиция отколкото е в момента, защото иначе промяната ще се окаже безсмислена и неуспешна.

В същото време ние заявяваме, че ще продължим да подкрепяме, както и досега, нашия любим отбор, но ще бъдем критични към всички, които смятаме, че не си вършат добре работата за която са в клуба.

Национален Клуб на Слависта
София, 30 ноември 2015 г."
.