Президентът на Славия Велцеслав Стефанов разкри пред Topsport.bg, че Райс М'боли няма право да играе за ЦСКА срещу "белите". Както е известно, алжирският национал премина при "червените' под наем до края на полусезона. В договора за преотстъпване обаче има клауза, според която той няма право да излиза срещу клуба, чиято собственост е.

"Райс няма да играе срещу нас. Има си клауза д контракта. Не обръщам внимание и на спекулациите, че ЦСКА щели да го купуват. Ако някой иска да го направи, трябва да се обърне лично към мен. Досега това не е станало", заяви Стефанов.

"Белият" шеф коментира и предстоящото дерби с ЦСКА идния кръг.

"Не е нужно Емил Велев като бивш треньор на Левски да надъхва момчетата. Ако играчите сами не могат да се мобилизират за мачовете с грандовете, по-добре да си ходят вкъщи. Мотивацията трябва да идва от само себе си. Надявам се да се получи хубав мач. Единствено, ако имам някакви притеснения по отношения на съдията, това е, че действително в мача с Литекс ЦСКА бе ощетен и ме притеснява, да не би в следващия мач, който се пада срещу нас, реферите да се опитат да компенсират това, което им взеха срещу Литекс", призна Стефанов.

"Искрено се надявам това да не стане. Що се отнася до мача на ЦСКА с ловчанлии, за мен не толкова второто положение бе за дузпа, колкото първото срещу този Нелсън."

Венци Стефанов даде мнение и относно националния отбор, който е една от традиционните му теми на разговор.

" Смятам че на националния отбор е нужен чужденец. Ако има някой от България, който да става за селекционер, това е Димитър Пенев, само той знае как да подреди играчите. Ако е чужденец треньорът, няма да се влияе от клубните президенти, кои играчи да вика и кои не.

"Разбира се, че в "А" група има момчета, които биха могли да играят в националния отбор. Според мен Орлин Старокин от Черноморец, Иво Иванов от Левски, както и след време Богомил Дяков и Виктор Генев от Славия.

"За Бербатов, сега се лансира тезата, че той трябва да се върне в отбора. Смятам, че след като даде тази официална пресконференция при оттеглянето си, много трудно сега ще се върне. Още повече сега играта му в Юнайтед потръгна, отърси се от нападките, които го преследваха в България", завърши Стефанов.