Венцеслав Стефанов заяви пред сайта Sportal.bg, че "белите" ще се стабилизират и няма да изпаднат от efbet Лига.

"Няма страшно, Славия няма да изпадне. И да сте ни фенове, и да сте ни от "доброжелателите" - бъдете спокойни! Като гледам обаче два клуба от "А" група вървят към фалит. И двата го докараха дотам, че феновете им събират пари. Е, това нормално ли е?! Какви шефове, какви ръководители сте, щом феновете ви събират пари! След някоя и друга загуба обаче на феновете може да им писне и да ги подкарат. По-добре да фалират и да почнат начисто, така мисля аз.

Не съм забравил отношението на Ботев! Помагали сме им, но ето че те отказаха да ни влязат в положение. Нищо не е забравено, нищо не е простено. Сега всички болни са под карантина, добре са момчетата, спазваме правилата. Първенството се провежда в странна обстановка: тук заразени, там заразени, отлагат се мачове, ту има публика, ту няма, но какво да правим - така е в цяла Европа.

Не знам кога ще е следващият конгрес на БФС, ситуацията виждате каква е. Който застане начело обаче трябва да действа като лекар - бърка в раната на дълбоко и реже, маха всичко. Трябва кюретаж, както казвам аз. Трябва да се направи нещо за българските футболисти, не може толкова чужденци да има. Вземи трима-четирима качествени чужденци, добре, ама от 20 футболисти 16 да са ти чужденци... Не е добре това.

Онзи ден си пуснах мач по телевизията, играеше Берое. Гледам само чужденци, зачудих се дали съм на канала с българското първенство. По едно време видях един българин на терена и си викам: "А, добре, нашето е". Не е добре това за нашия футбол. Ако са двама-трима добри, става, ама иначе...

Съдийството също е проблем. За международни съдии се явяват тези, които тичат най-много или тези, които владеят добър английски език. И един, който е човек на човека. Това е шуробаджанащина! Не се гледа кой съдия има най-много мачове и най-малко грешки. Затова казвам - новият президент да слага хирургическите ръкавици и да бърка в раната", сподели винаги атрактивният в изказванията си Стефанов.

Венцеслав Стефанов: Отлагаме мача с Ботев (Пд), най-вероятно ще бъде отложен и конгресът

Венцеслав Стефанов: Отлагаме мача с Ботев (Пд), най-вероятно ще бъде отложен и конгресът

Заразени са 11 футболисти, както и тримата треньори