В един от най-интересните двубои от 4-ия кръг на "А" група Славия удари Пирин с 2:0. Двата тима показаха добър и бърз футбол, въпреки топлото време.

През първата част положенията се редяха и пред двете врати, като най-чисото за "белите" пропусна Николай Божов, а за "орлетата" неточен бе Руслан Иванов.

В последната минута на полувремето Славия имаше сериозни претенции за дузпа, при което Божов бе повален в наказателното поле, но Стефан Спасов не отсъди 11-метров наказателен удар.

През второто полувреме Славия бе категорично по-добрият тим и заслужено стигна до победата. Илия Илиев бе повален в 56-ата минута в наказателното поле и реферът Стефан Спасов отсъди дузпа. Николай Божов бе точен за 1:0 за „белите". Само 8 минути по-късно отново Божов се възползва от добър пас на Галин Иванов и вкара втория си гол в двубоя.

До края домакините натиснаха доста, но така и не стигнаха до гол. Те имаха и претенции за дузпа за игра с ръка, но такава не бе отсъдена. През целия двубой пък феновете на Славия не спряха да обиждат треньора на тима си Емил Велев.

Мачът по минути тук!!!