Отборите на Славия загуби с 1:2 от руския Факел в контролна среща, която се проведе на спортния център в Белек. Попаденията реализираха Роман Акбашев (6), Борис Димитров (57) и Евгени Марков (68).

Проверката стартира много добре за руския тим. Още в 6-ата минута Роман Акбашев се разписа със силен удар от границата на наказателното поле.

В 27-ата минута Борис Димитров пробва шут с десния крак от далечна дистанция, но кълбото прелетя далеч от целта. Малко по-късно "белите" направиха добра атака. Роберто Райчев се справи с двама бранители, след което центрира към Димитров, който с глава не успя да порази вратата на Факел.

Най-сериозното положение за столичани дойде в 54-ата минута, когато Кристиян Стоянов направи страхотен пробив през центъра на терена, след което намери Борис Димитров, който не се поколеба да стреля, но топката се отби в горната греда.

Логичното се случи в 57-ата минута, когато футболистите на Златомир Загорчич изравниха резултата. Ертан Томбак центрира в наказателното поле към Борис Димитров, който с глава матира Илия Свинов.

В 68-ата минута Евгени Марков завърши бърза атака, с която руският състав отново поведе в резултата, а и фиксира победата си в спаринга.

Заги подкрепи Гонзо

Заги подкрепи Гонзо

"В по-силните отбори трябва да има повече български футболисти"