Наставникът на Славия - Ангел Славков, даде своето мнение за това какви промени са необходими, за да тръгне българският футбол нагоре.

"Ако се направи така, както в някои други държави, регламент в първенството на Висшата лига, да не говорим пък надолу за "Б" и "В" група, да трябва да играят примерно определен брой българи. Дали са три, четири, пет по 90 минути, трябва да се реши на един много сериозен дебат. Това ще помогне за развитието на българския национален отбор, защото без игра няма как да стане.

Да, тези футболисти пак могат да са взети от определен клуб, да са картотекирани, да играят в определени срещи, да се готвят за Европа. Много е трудно. Ще има хора, които ще се опитат да ме оборят, ще има хора, които ще кажат: "Да, Геле е прав". Няма друг път, само с приказки няма стане. Трябва да има някаква промяна и в тази връзка днес бях на три часа съвещание във футболния съюз по тези теми.

Опитват се хората наистина да направят някои нови неща в лицето на Георги Иванов, който много се заел сериозно да има промени, да има ред. Естествено, редът трябва да е в правилната посока, защото за едни може да е добър, а за други лош. Това не може да бъде решено от един или двама. Това трябва да бъде поставено на широка дискусия и вече хората, които зависи от тях, да вземат това решение и да поемат отговорността", заяви Славков пред колегите от "Гонг".

16-годишен попълни групата на Славия

16-годишен попълни групата на Славия

Ето кои са избраниците на Ангел Славков за домакинството на Арда